Χειροποίητα Χαλιά

Ανεξίτηλα ολοζώντανα χρώματα, αδιαπραγμάτευτη ποιότητα νημάτων, χειροποίητη πολύμηνη εργασία, παραδοσιακή πυκνή ύφανση, φυσικά υλικά και ξεχωριστά σχέδια,αίσθηση Ανατολής, διαχρονική κομψότητα, αντοχή στο χρόνο, παράδοση και σήμερα:μόνο μερικές από τις λέξεις που κατορθώνουν να περιγράψουν τα χειροποίητα χαλιά ανά τους αιώνες, προσδίδοντάς τους ανεκτίμητη αισθητική και συλλεκτική αξία. Η “ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΝΙΑΡΗΣ CARPET CENTER” στο Μαρούσι, συνεχίζοντας τη μακρόχρονη πορεία της στο χώρο των χειροποίητων χαλιών, σας προσφέρει σε τιμές εισαγωγής τα εκπληκτικά κλασσικά, τα κομψά νεοκλασσικά αλλά και τα μοντέρνα χειροποίητα χαλιά της για μέγιστη λειτουργικότητα, εξαιρετικό design, μοναδική ατμόσφαιρα θαλπωρής και προσιτής πολυτέλειας, απομόνωση θορύβων, ζεστασιά και άνεση, στις πιο οικονομικές τιμές που υπάρχουν! Η επιλογή των πολύτιμων χειροποίητων χαλιών μας ένα προς ένα είναι αποτέλεσμα βασισμένο τόσο στη δική σας γνώμη (καταναλωτική έρευνα), όσο και στις σύγχρονες διακοσμητικές τάσεις. Άλλωστε,ένα από τα πολυάριθμα πλεονεκτήματα των αυθεντικών χειροποίητων χαλιών είναι ότι κανένα δεν ομοιάζει απόλυτα με το άλλο, επομένως ο καταναλωτής μπορεί να βεβαιωθεί ότι κατέχει ένα μοναδικό έργο τέχνης, πάντα συνοδευόμενα με τα απαραίτητα πιστοποιητικά γνησιότητας! Κοσμήστε το σπίτι σας με κλασσικό (Afghan, Pakistan,Μεταξωτό), μοντέρνο (Ethnik, Rope Wave, Coins, Shaggy Wool, Sumak Waves) ή νεοκλασσικό χειροποίητο χαλί (Ziegler, Nepal, Oriental) και ταξιδέψτε στο γοητευτικό,μαγικό κόσμο του χειροποίητου χαλιού για πολλά-πολλά χρόνια!

Και…μερικές ιστορικές πληροφορίες!Η τέχνη της δημιουργίας τους χάνεται στα βάθη της ιστορίας, με τους υφαντές τους να ανάγονται σε σεβάσμια πρόσωπα, κατέχοντας μέχρι και σήμερα μυστικά που μεταδίδονται από γενιά σε γενιά, ενώ αποτελούν αναπόσπαστο μέρος της θρησκείας του Ισλαμικού κόσμου (Μωαμεθανικό χαλάκι προσευχής).Τα πιο γνωστά προέρχονται από χώρες με μακρά παράδοση, ανεπηρέαστες από τη βιομηχανοποίηση: τα περσικά (θεωρούνται τα καλύτερα στον κόσμο/ στρογγυλά με λουλούδια για τις πόλεις ή γεωμετρικά για χωριά/ κυρίαρχα χρώματα το εθνικό τους βαθύ μπλε και το βυσσινί/ τα κλασσικά χαλιά προσευχής/ παραλληλόγραμμα), τα αφγανικά (σπάνια είναι μεγάλου μεγέθους, λόγω ύφανσης από νομάδες/ κυρίως σε κόκκινο και πορτοκαλί, σύμβολο της αγνότητας της ψυχής), τα πακιστανικά (πασίγνωστο επαναλαμβανόμενο οκταγωνικό μοτίβο Μπουχάρας -πόλη του Ουζμπεκιστάν- που μοιάζει με πατημασιά ελέφαντα), τα θιβετιανά (βουδιστικά σύμβολα/ πράσινα, γκρι, κόκκινα, καφέ), τα τουρκικά (τα πιο λεπτοδουλεμένα μεταξωτά χαλιά του κόσμου, που κοσμούσαν τα παλάτια των σουλτάνων/ γεωμετρικά σχέδια καθώς αποφεύγεται η απεικόνιση ανθρώπων και ζώων για θρησκευτικούς λόγους/κεραμιδί ή το ιερό τους πράσινο), τα ινδικά (εντυπωσιακά, μεταξωτά, φθηνά,μικρότερης αντοχής) και τα κινεζικά (πιο λιτά από των μουσουλμανικών χωρών/ παστέλ αποχρώσεις)

Πώς θα επιλέξετε με σιγουριά τα χειροποίητα χαλιά σας;

 Προτιμήστε χαλιά μικρών διαστάσεων, επειδή μεγαλώνουν οπτικά το χώρο σας,αλλά και αναδεικνύονται καλύτερα. Αν τοποθετηθεί στο σαλόνι, το χαλί δεν πρέπει να περνά κάτω από τους καναπέδες, ενώ στην τραπεζαρία σας, πρέπει οι διαστάσεις του να είναι τέτοιες ώστε οι καρέκλες, ακόμη και αν συρθούν για να σηκωθείτε, να πατάνε πάνω στο χαλί.

 Αποφεύγετε να τα προμηθεύεστε από πλανόδιους, άγνωστους πωλητές, γιατί πιθανότατα δεν είναι εγγυημένη η αυθεντικότητα και η ποιότητά τους.

 Κάθε πρώτη ύλη χαρακτηρίζεται από πλήθος πλεονεκτημάτων. Τα ολόμαλλα είναι εξαιρετικής ποιότητας, δε λεκιάζουν εύκολα, το πέλος δεν πέφτει, δεν καίγονται, αντέχουν στην ταλαιπωρία και γενικά είναι ανθεκτικότερα και πιο ζεστά. Από την άλλη, τα φυσικά μεταξωτά χαλιά είναι εξίσου εντυπωσιακά, πιο γυαλιστερά και έχουν τα ίδια πλεονεκτήματα με τα ολόμαλλα.

 Την ποιότητά τους εγγυώνται ο τόπος και ο τρόπος κατασκευής τους, η πολυπλοκότητα του σχεδίου τους, το πέλος καθώς και το είδος και ο αριθμός των κόμπων τους. Επιπλέον, πληροφορηθείτε για το αν οι κόμποι και η ύφανση έχουν γίνει στο χέρι και αν τα σχέδιά τους είναι τα παραδοσιακά, χαρακτηριστικά του κάθε είδους. Ελέγξτε οπωσδήποτε και την πίσω πλευρά του χειροποίητου χαλιού,όπου πρέπει να φαίνονται εξίσου καλά με τη μπροστινή πλευρά η διάταξη, η πυκνότητα των κόμπων (όσο πιο πυκνοί είναι οι κόμποι του, τόσο πιο πολύπλοκο είναι το σχέδιό του και τόσος περισσότερος χρόνος χρειάστηκε για να δημιουργηθεί) και το σχέδιο.